Gebruik

Een uniek natuurproduct
Paardenmelk bevat veel vitaminen (A, B1, B2, B6, B12, C en K), mineralen (ijzer, kalium, calcium en fosfor) en sporenelementen. Ze is rijk aan albumine (wat de melk beter verteerbaar maakt) en arm aan vetten (1%) die grotendeels meervoudig onverzadigd zijn.

Waarvoor wordt paardenmelk aangeraden

  • bij problemen met de stofwisseling, het bevordert de inwendige reiniging
  • bij onregelmatige stoelgang, darmrommelingen, opgezette buik en gasvorming
  • bij moeilijkheden met de vertering, opgeblazen gevoel, oprispingen en misselijkheid
  • bij onreine huid, huiduitslag en intolerantie (koemelk, zon of pollen)
  • bij cholesterolproblemen
  • bij stijve gewrichten en ongemakken tijdens het keren der jaren
  • voor een sneller herstel na een operatie
  • voor wie vaak moe is en veel stress heeft
  • als energieverhoger bij sportlui

Paardenmelk is lichaamsversterkend, weerstandsverhogend en zorgt voor vitaliteit en energie. Door zijn unieke samenstelling en lichte verteerbaarheid geeft het bijzondere ondersteuning tijdens een herstelperiode. Kortom, paardenmelk is een zeer gezond voedingsmiddel dat vele klachten kan verminderen en voorkomen of gewoon ter preventie gedronken wordt om op natuurlijke wijze fit en gezond te blijven.

Het gebruik van paardenmelk/capsules
Voor gezonde personen volstaat af en toe (voor- en najaar) een kuur van 4 weken om de darmflora op peil te houden. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid die moet gedronken worden, is 1/4 liter. De dagelijks aanbevolen hoeveelheid capsules is 3 stuks per dag. Bij gezondheidsproblemen kan er de eerste weken een verergering optreden door het uitdrijven van alle afvalstoffen uit het lichaam.
Vanaf de vierde week wordt meestal de eerste verbetering opgemerkt. Vanaf dan moet de melk gedronken/moeten de capsules ingenomen worden tot de klachten volledig verdwenen zijn, wat meerdere maanden kan duren afhankelijk van de ernst van de kwaal. In vele gevallen kan men na verloop van tijd het gebruik van de melk/capsules stilaan verminderen maar nooit abrupt stoppen, ook niet als de kwaal over is.
Chronische patiënten zullen de melk/capsule-inname moeten onderhouden voor een blijvend resultaat. Ongeneeslijke patiënten kunnen ook met paardenmelk niet genezen worden maar het lichaam wel in belangrijke mate ondersteunen.
Tijdens een kuur kan je best gewoon doorgaan met je voorgeschreven dieet en je geneesmiddelen blijven innemen.

BELANGRIJK!
Personen met paardenallergie: eerst een klein slokje drinken of één capsule innemen en indien men er allergisch voor is, wat zeldzaam is, zal men dit ogenblikkelijk merken.