Over ons

Frans de Brabander en Nadine De Hert kunnen beslist als de pioniers van het paarden melken in ons land bestempeld worden. 19 jaar lang werkten ze vol overgave aan de uitbouw van hun paardenmelkerij “Het Brabanderhof” aan het Maaikeneveld te Lier.

Het was in de zomer van 1996 dat Nadine met haar paardenmelkerij startte met welgeteld 4 merries. De kudde werd al snel uitgebreid tot een zestigtal merries en al vlug werd het een meer dan voltijdse job. In 1999 was het bedrijf dusdanig gegroeid en waren er zoveel nieuwe plannen dat haar echtgenoot Frans stopte met buitenshuis te werken om verder de paardenmelkerij te helpen uitbouwen.
In datzelfde jaar brachten ze hun eigen cosmeticalijn “Brabanderhof Cosmetics” op de markt. Door de aanhoudende vraag vanuit het buitenland hebben we toen beslist om de paardenmelk te laten verpoederen en in capsules te verpakken, zodat deze langer houdbaar blijft en gemakkelijker te transporteren en te bewaren is.

Al die jaren nam Frans het onderhoud van de stallen, het fokken, verzorgen en melken van de merries op zich. Nadine hield zich bezig met de verwerking van de paardenmelk tot cosmetica en poeder, maar ook de boekhouding en de commerciële activiteiten behoorden tot haar takenpakket. De cosmeticaproducten en de capsules worden ondertussen in een tiental landen verkocht.

Vermits al deze werkzaamheden enorm arbeidsintensief waren, groeide de voorbije jaren het idee om een gedeelte van ons bedrijf binnen de familie door te geven. Zo zouden we zelf meer tijd krijgen om nieuwe paardenmelkproducten te ontwikkelen en nieuwe markten op te zoeken. Op deze manier krijgt ons bedrijf ook beter de kans om verder door te groeien.

Met trots kunnen wij U dan ook sinds oktober 2017 onze nieuwe structuur voorstellen: Familiebedrijf “Het Brabanderhof”

Myriam de Brabander (zus en schoonzus van) neemt de taken van de paardenmelkerij en de groepsbezoeken op zich.

Nadine en Frans zullen verder de boerderijwinkel uitbaten en blijven op het bedrijf actief met de verwerking van de paardenmelk tot poeder en cosmeticaproducten.

Onder de naam HoMiPro (Horsemilkproducts) zullen er verder nieuwe cosmeticaproducten en voedingssupplementen ontwikkeld worden.

Voor groepsbezoeken aan de paardenmelkerij verwijzen we u graag door naar de pagina “bezoeken” te vinden op deze site.