Over ons

Frans de Brabander en Nadine De Hert kunnen beslist als de pioniers van het paarden melken in ons land bestempeld worden. 19 jaar lang werkten ze vol overgave aan de uitbouw van hun paardenmelkerij “Het Brabanderhof” aan het Maaikeneveld te Lier.

Het was in de zomer van 1996 dat Nadine met haar paardenmelkerij startte met welgeteld 4 merries. De kudde werd al snel uitgebreid tot een zestigtal merries en al vlug werd het een meer dan voltijdse job. In 1999 was het bedrijf dusdanig gegroeid en waren er zoveel nieuwe plannen dat haar echtgenoot Frans stopte met buitenshuis te werken om verder de paardenmelkerij te helpen uitbouwen.
In datzelfde jaar brachten ze hun eigen cosmeticalijn “Brabanderhof Cosmetics” op de markt. Door de aanhoudende vraag vanuit het buitenland hebben we toen beslist om de paardenmelk te laten verpoederen en in capsules te verpakken, zodat deze langer houdbaar blijft en gemakkelijker te transporteren en te bewaren is.

Al die jaren nam Frans het onderhoud van de stallen, het fokken, verzorgen en melken van de merries op zich. Nadine hield zich bezig met de verwerking van de paardenmelk tot cosmetica en poeder, maar ook de boekhouding en de commerciële activiteiten behoorden tot haar takenpakket. De cosmeticaproducten en de capsules worden ondertussen in een tiental landen verkocht.

Vermits al deze werkzaamheden enorm arbeidsintensief waren, groeide de voorbije jaren het idee om een deel van het bedrijf te verkopen zodat er meer tijd zou vrijkomen. Dit om nieuwe verzorgings- en cosmeticaproducten te ontwikkelen, nieuwe markten op te zoeken en het bedrijf verder te laten doorgroeien. In mei 2015 werd het gedeelte paardenmelkerij overgegeven. Nadine en Frans blijven met “Brabanderhof Cosmetics” op het bedrijf aanwezig met hun stockageruimte en cosmeticalabo. Onder de naam HoMiPro (Horsemilkproducts) zullen nieuwe cosmeticaproducten ontwikkeld worden alsook voedingssupplementen en dergelijke.

brabanderhof_beeld_1